Kategoriler
Genel

Dayanamadım, sonunda aldım bir Nespresso makinesi

Kahveye olan düşkünlüğümü ve sevgimi beni tanıyanlar bilir. Şeker ve süt (krema) sevmememden dolayı seçeneklerim yok denecek kadar az. Filtre kahve ya da espresso arasında gidip gelirim. Ofiste ise malum Nescafe…

Nispeten evde daha rahatım çünkü filtre kahve için bir makinem var.

Uzun zamandır da bir espresso makinesi almayı düşünüyordum. Ancak bir türlü marka, model seçemediğim için sonuca bağlayamıyordum durumu… Filtre kahve de yapan ve sütü köpürten buhar çıkışı olanları mı tercih etmeliyim yoksa tek espresso makinesi yeterli miydi? Bir türlü karar veremiyordum. Araştırma yaparken de Nespresso diye bir şey olduğunu keşfettim. Bu cihazın espresso makinesinden farkı, kahve olarak kendisine ait, kapsül adı verilen hazır potları kullanmanız.

Standart bir espresso makinesinde (Starbucks’dakiler de buna dahil) kahveyi bir süzgeçe benzeyen pot ismi verilen bir kaba koyar, kahveyi orada sıkıştırır ve makineye takarak espresso yaparsınız. Nespresso’da ise olay biraz daha farklı. Kullanılan pot’lar kapsül ismi verilen alüminyum kaplarda yer alıyor. Tek kullanımlık bu kapsülleri espresso hazırlamadan önce kendi makinesinde ilgili yere yerleştirip cihazı çalıştırıyorsunuz. 10-20 saniye içerisinde muhteşem kokuya, görüntüye, köpüğe ve tada sahip espresso’nuz hazır. Farklı renklere sahip bu kapsüllerin her biri farklı özelliklere ve tat yoğunluğuna sahip.

Nespresso’yu tercih etmemdeki amaç, her yeni bir fincan expresso’da aynı lezzeti elde edecek olmamdı. Tabii bir de işin temizlik kısmı var ki o da ayrı bir durum. Standart espresso makinelerinde kullanacağınız kahveyi 100-200 gramlık paketlerde alacağınız için bekledikçe haliyle bir bayatlama söz konusu olacaktır. Ancak Nespresso’daki kapsüllerin ağzı hava almayacak şekilde kapalı olduğu için her fincan aynı lezzet garantisini sunuyorlar.

Aşağıdaki video Nespresso makinesinin nasıl çalıştığını göstermede oldukça yardımcı olacaktır.

Türkiye’de kapsüllerin tanesi ortamala 1 TL civarında ve 10’lu paketler halinde satılıyor. Ancak daha önce kullanılan kapsülleri aşağıdaki videoda gösterildiği gibi yeniden kullanmak mümkün. Bu işi denedim ve orijinal kapsül kadar olmasa da idare eder. Elde kalan espresso paketini tüketmek için oldukça güzel bir yöntem. İşin taktiği ise kapsülü yeniden doldururken kahveyi biraz sıkıştırmakta…

İşte benim aldığım makine.. Şimdilik mutfak tezgahının ortasında… 🙂

19062009124

Not: Makineyi MediaMarkt‘tan aldım. Model, Nespresso Essenza C90. Liste fiyatı ile MediaMarkt arasında 100 TL’ye yakın bir fark vardı. Alacaklara  MediaMarkt’a bir uğrasınlar derim.

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

“Dayanamadım, sonunda aldım bir Nespresso makinesi” için 9 yanıt

hayırlı olsun bnm aklıma takılan soru bu kapsülleri nerden aldığınız magazalrda satılmıyor nesspresso nun sitesinden mi siprariş veriyorsunuz?

cevabınız için teşekkürler. anladığım kadarıyla sadece istanbulda stant açmışlar çok ilginç bir durum. Krema sevmediğinizi belirtmişsiniz fakat ilgilendiğiniz için bu kapsüllerin kahve kreması olanı da satılıyor mu yurtdışında var sanırım. Bu makinada sadece nestlenin mi kapsüleri kullanıyor yoksa uyan var mı denediniz mi acaba tchibo illy vs.. olursa güzel olur ama her makinanın ayrı kapsül boyları var diye biliyorum belki denemişsinizdir.

Sizin aldığınız ürünün ortalama fiyatı ne kadar ve serviz desteği sunuyorlar mı malum sadece istanbulda stant açtıkları için insan biraz çekiniyor.

Evet sadece İstanbul’da var mağazaları. Başka bir yerde yok. Makineler çeşitli elektronik marketlerde satılıyor ama kendi kahveleri sadece İstanbul – Etiler’deki mağazada yer alıyor.

Başka markaların da var bu şekilde kapsülle çalışan modelleri ama birbirleriyle uyumsuzlar. Yani Tchibo’un ürünü Nespresso’ya uymuyor. Onun için hangi makineyi tercih ederseniz onun kahvelerini kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ben Nespresso’dan oldukça memnunum, tavsiye ederim.

Ayrıca Nespresso kapsüllerini yeniden doldurarak kullananlar da var. YouTube’da bununla ilgili videolar bulabilirsiniz. Ancak kesinlikle kendi kapsüllerini tavsiye ederim.

NESPRESSO EN 660 MODELİNİ NEREDE BULABİLİRİM BİLENLER LÜTFEN YAZSIN 3 ÇEŞİT KAHVE YAPAN MODELİ ESPRESSO,LATTE,COPUÇİNO NOT:VİYANADA 359 EURO GÖRDÜM ALMADIM

Bir Cevap Yazın