Kategoriler
Yazılım

Yeni güvenlik sistemi: Norton 360

Symantec firması Norton Antivirus ve Norton Internet Security programlarının başını çektiği bu türlü güvenlik yazılımlarını tek bir çatı altında topladı. 2007 sürümleri bulunan bu yazılımlara tek tek sahip olmak yerine tüm güvenlik işleri tek bir program içerisinden yapılabiliyor.

Program arabirimi bu tür uygulamalarda çok önemli. Çünkü karışık bir arayüz kullanımı zorlaştırmanın yanında çeşitli ayarları doğru düzgün yapamamak güvenliği tehdit edici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Norton 360’ın ana giriş ekranı dört ana başlıktan oluşuyor. PC Güvenliği, Phishing Koruması, Yedekleme ve PC Bakımı bu ilk ekrandaki başlıklar.

Norton 360

Sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu başlıklar altındaki özellikleri içeren programlar ayrı ayrı satılıyordu. Şimdi tek çatı altında en çok kullanılan özelliklere hızlıca ulaşmak mümkün hale gelmiş. Ana ekran üzerindeki başlıklar programın o işlemi yapması için komut verecek seçenekleri açıyor. Programa ince ayarlar yapmak istiyorsanız ana ekran üzerindeki “Tasks and Settings” linki oldukça faydalı olacaktır.

Tam olarak güvende olmak istiyorsanız programın ayarlarına öncelikli olarak göz atmanızı öneririm. Arkasından 4 başlıktan ilgili olanları sırasıyla uygulamak güvenlik için en büyük silahınız. Tabii ki tamamlanmayan görevlerden dolayı program sürekli sizi uyararak bu eksiklikleri gidermenizi isteyecek.

Sizin bilgisayarınızda da bendeki gibi 500 bine yakında dosya varsa tüm bunları taranmasının oldukça uzun süreceğini şimdiden hatırlatayım.

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın