Kategoriler
PC World

Bir sus Fatoş!

PC World Eylül 2008Geçtiğimiz ay tatil ayıydı. Ben de birçok insan gibi tatilimi yazın sonuna bırakanlardanım. İşlerden güclerden bu zamana kalmak zorundaydı tatil meselesi… Eşim ile birlikte bir tatil düşünüyorduk ama bir de yanımıza Fatoş geldi. Size biraz Fatoş’tan bahsedeyim: Öncelikle Fatoş çok konuşuyor. Yolda kaptırıp gidiyorken, fonda çalan Shantel’i susturup araya girerek kendini sürekli bize hatırlatıyor. Önceleri bu konuşmalardan ne demek istediğini anlamadık ama sonrasında yavaş yavaş cözdük meseleyi. Ayrıca çalan cep telefonlarına da hep o cevap vermek istiyor. Mola yerlerinde arabadan indiğimizde, bizi arabada beklemek yerine yanımızda gelmek istemesi de ayrı bir olay. İlk başlarda Fatoş’un bu durumuna pek anlam veremedik. Ancak ilerledikçe ne demek istediğini daha iyi anladık.

Tatilde yollarda kaybolmayalım diye teste gelen GPS cihazlarından birisini yanıma almıştım. Bu tür cihazları en güzel test edeceğiniz yer şehrin dışındaki yollardır. GPS cihazından bize seslenen, yolları tarif eden hanım kıza eşimle birlikte Fatoş ismini verdik. Tatil boyunca bizim çocuğumuz gibiydi. Arabadan “yürütülmesin” diye her mola yerinde mutlaka yanımıza alıyorduk. Ayrıca cihazın Bluetooth özelliği sayesinde yolda giderken cep telefonunu kullanma imkanı da veriyor. Böylece trafikteyken dikkatiniz de dağılmamış oluyor ve iki elinizde direksiyon üzerinden kımıldamıyor.

Şehir içerisinde sora sora da olsa, gideceğiniz yeri bulmanız çok zor değil. Ancak bu tür uzun mesafelerdeki yolculuklarda yol tarifi alabileceğiniz kişileri bile bulmak neredeyse imkansız. Onun için yol iz bilmeyenlerin bu tür bir GPS cihazı kullanması, gidilecek yere daha çabuk ve kaybolmadan ulaşması için oldukça önemli bir konu…

Bu ay dergimizde GPS cihazlarını test ettik. Kullanım kolaylığından, yeteneklerine kadar birçok kategoride çeşitli karşılaştırmalar yaptık. Eğer trafik beni boğuyor, ara sokaklardan, arkalardan dolaşır, “iki puan alırım” diyorsanız testimize göz atmadan kesinlikle bu tür bir cihaz almamanızı öneririm.

Bir yıl daha geride kalmak üzere… Birçok firma önümüzdeki yıl çıkaracağı yeni ürünlerini şimdiden hazırlamaya başladı. Biz de önümüzdeki yıl çıkması, duyurulması beklenen teknolojileri, ürünleri bir araya getirdik. Windows 7’den Microsoft Surface’e, Intel’in ilk grafik işlemcisinden VDSL2’ye kadar merakla beklenen ürün ve teknolojileri mercek altına aldık. önümüzdeki yıl devrim yaratacak ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için bu yazımızı kaçırmamalısınız.

Bu ayın ilginç diğer bir konusu da dizüstü bilgisayarınıza ikinci baharı yaşatmanızı sağlayacak olan dizüstü terfisini ele aldığımız kapak konumuz. Eski dizüstü bilgisayarınıza bir şans daha vermeniz için yapmanız gerekenleri bu konumuzda detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın