Kategoriler
Genel

Yurdum insanı çok yaratıcı

Geçen birkaç sene Türk televizyonlarında dizi furyası yaşandı. Hemen hemen herkes akşamları prime time denilen zamanda bu dizileri ağızları bir karış izlediler. Şimdi ise moda yarışmalarda. Şarkı yarışması dans yarışması hatta sirk yarışması bile var. Bu tür modadan geri kalmak istemeyen haber televizyonu NTV, çok daha yaratıcı bir yarışma ile karşımızda.

NTV’nin yarışması Türk Mucit. Sloganları ise oldukça basit: “Teknoloji harikaları peşinde değiliz. Hayatı kolaylaştıracak orijinal projeler, insanların satın alacağı işler arıyoruz…”. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde insanlığa bir faydası olacağını düşünen vatandaşlar jüri üyelerini bu icatlarını anlatıyorlar. Eğer jüri, icadın insanlığa faydasının olacağını düşünürse canlı yayınlanacak finale kalıyorlar. Finalde ise mucitler ürünlerini hem jüri üyelerine hem de halka anlatacak, onları ikna etmeye çalışacaklar.

turk mucit

Dün gece Gaziantep’te düzenlenen elemeleri yayınladılar. Kısa bir süreliğine bakmış olsam da, bu kadar kısa sürede gerçekten birşeyler öğrenebildim. Diğer yarışmalara baktığımda ise saksı olmadığını anlatan bir amca (nedense masaya vurarak kendini anlatmaya çalışıyor) ya da şarkı söylemeye henüz yeni başlamış kişilere yılların tecrübesiyle ahkam kesen farklı jüri üyeleri.

Bir yarışma programlarında jüri üyeleri değil yarışmacılardır önemli olan. Türk Mucit bunu çok güzel bir şekilde sunuyor. NTV’yi yaptığı işten dolayı tebrik ediyorum.

Yarışma hakkında daha detaytlı bilgi almak için yarışmanın web sitesini ziyeret edebilirsiniz: www.turkmucit.tv

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın