Kategoriler
Genel

Sanki ilk defa mağazaya giriyoruz(!)

Bimeks yeni bir showroom açmış. Havaalanı yakınlarında oldukça büyük bir mağaza. Gezip görülesi bir yer. Özellikle haftaiçi oldukça sakin olduğunu söyleyebilirim. Ancak daha girmeden hemen önce her türlü hırsızlığa karşı kapılara konan alarm bizim için sıkıntı yarattı. Üç arkadaş içeri girdik ve daha ilk girişte kapıdaki güvenlik alarmı öttü. Olabilir dedik, yardımcı olmak adına üzerimizdeki sorun yaratabileceğini düşündüğümüz olası cihazları görevliye gösterdik.

Yaklaşım kötü değildi. Allah’a şükür tipimiz de ofsayf olmadığı için insanca muamele gördük. Cep telefonlarımızın test ürünü olduğunu üzerlerinde herhangi bir RFID verici olabileceğini düşündük ve güvenlik görevlisi arkadaşlara durumu anlattık. İçlerinden birisi telefonlarımızı aldı ve kasalarda bulunan, yeni bir ürün aldığınızda üzerindeki vericiyi okutup verici özelliğini sildikleri mekanizmadan cihazları geçirdi.

Telefonları bize geri verdi ve biz de tekrar kapıdan geçtik. Evet işe yaramıştı. Telefonlar bu sefer ötmedi. Mağazada gezdik, dolaştık. Buram buram teknoloji kokuyordu. İşimiz bittikten sonra kapıya doğru yöneldik. Çıkış kapısından çıkarken tekrar bip bip… Haydaa… Giriş kapısında yaşadığımız senaryoların aynı… “Telefonları içeriden mi aldınız?”, “Neden öttü?”, “Başka bir yerden yeni mi aldınız?” gibi sorular artı arkası kesilmedi.

Güvenlik görevlisi amirini çağırdı. Bir tekmil de kendisine verdik. Ancak işin ilginç yanı bu telefonlar en az iki aydır üzerimizde ve sürekli zaten alışveriş merkezleri, teknoloji mağazaları gibi yerlere giriyoruz. Oralarda bir ötme olmuyor, burada oluyor.

Neden sorunlar hep başkasında aranır ki? Belki de sorun oradadır. Hatta bir bip bip alanında geçerken alışveriş yapan müşteriler de öttü. Faturalarını gösterip yollarına devam ettiler. Bence sorun alarm sistemlerinde… İnsanları kapıda dakikalarca bekleteceklerine bir teknik servis elemanı alarm sistemini kontrol edebilir.

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın