Kategoriler
GamePro

“Onlar” bize emanet

Geçen ay, oyun sektörü ve dergimiz açısından oldukça hareketli günler geçirdi. Dergimiz ile ilgili olan olayların birçoğu zaten hemen hemen her ay yaşadığımız badireler. Dergiyi yayına yetiştirme “oyunu” sırasında yaşadıklarımız adeta birer gerçek gibi. Off… bu kadar çok oyun oynayınca yaptığım her hareketin, yaşadığım her olayın oyun olduğunu sanıyorum. Anlaşılan benim tatilim geldi yine. Ama ne yazıkki tatilde dinlenmek için yaptığım bir numaralı atraksiyon, yine oyun. Ama bu sefer anladım tatil de bir oyunmuş. Ya da ben öyle sanıyorum.

Sert bir kahve beni kendime getirir her zaman. Yaşadığım ve dergiyi yayına hazırlama aşamasında yaşananlar maalesef oyun değilmiş. Hepsi birer gerçekmiş. Çok geçmeden farkına vardım da madara olmadan kurtardım paçayı. Yok yok, GamePro çalışanlarına madara olmaktan bahsetmiyorum. Bizim, hepimizin deli olduğu konusunda herkes hem fikir zaten. Bu duruma hem fikir hem de komşu olanlar ise kardeş dergilerimizin editör ve yazar kadroları. Bizim uçuk, aklı bir karış havada, sabahtan akşama kadar onlara göre oyun oynadığımızı (ama bize sorarsanız iş yaptığımızı bir türlü onlara anlatamıyoruz) zannedip duruyorlar.

Bu hareketlilik her zaman, her ay tekrarlandığı için aslında çok da kanıksamıyor insan. Onun için bu duruma biz de alıştık gibi bir şey desek yeridir.

Başlıkta bahsettiğim “emanetizm” mevzuu ise biraz daha anne babaya yönelik konular. Hemen diyebilirsiniz ki bu kadar “deli” adam bu türlü anne babaya hitap edecek konularda ne yapabilir? Böyle düşünenler haklı olabilir. Ama yaptığımız işlere biraz daha dikkatle bakarsanız, bize hak vereceksiniz. Sektör gündeminde son zamanlarda sıkça ismini duyduğunuz oyunlarda şiddet konularına, dergimiz dördüncü sayısında olmasına rağmen, taaa birinci sayısından itibaren çeşitli uyarılar, bilgilendirmeler doğru bir şekilde okuyucuya sunuluyor.

Oyun inceleme sayfaları sonunda yer alan tablolara bakarsanız orada oyunun kimlere hitap ettiği konusunda çeşitli bilgiler bulunabiliyor. Daha birinci sayımızda bu konuda Atalay oldukça güzel bir makale yazdı. (bu makalenin aynısı web sitemizde yer alacak. Web sitemizin akıbeti ise ilerleyen satırlarda…)

Bundan dolayı çocuğunuzun oynadığı ya da oynamak istediği ya da sizden habersiz olarak sahip olduğu bir oyunun nasıl türde olduğunu anlamak için oyunun sonunda yer alan ESRB tablosuna bakmanız yeterli olacaktır. Çünkü çocuğunuzun oynamak isteyeceği popüler oyunların incelemeleri her zaman GamePro’da yer alıyor ve yer alacaktır.

Web sitemizin geldiği noktayı şöyle anlatabiliriz: kurdele de hazır ancak makas bir türlü kesmiyor. Belki de siz bu satırları okuduğunuz sırada www.gamepro.com.tr adresinde bir hareketlilik vardır 😛

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın