Kategoriler
Web

Kendi blogger’ınızı kurun!

WordPress’in muhteşem bir blog script’i olduğunu bilmeyen yoktur. Birçok blog sitesi bu script ile hazırlanmış durumda. (benim sitem de dahil olmak üzere…)

Bir sitede birden fazla kullanıcıya blog kurmak isterseniz ya tek tek klasörler açıp ayrı ayrı WordPress’ler kuracaksınız (ki böyle siteler gördüm); ya da WordPress MU kullanacaksınız.

İlk kurulumu WordPress’den bile kolay. Ondan sonrasında yeni kullanıcı tanımlayıp, yeni blog’unu açıyorsunuz. Ayarlar ve yapabildikleriniz oldukça fazla. Ancak şu anda henüz Türkçe dil dosyası yok. Araştırdığım kadarıyla üzerinde çalışılıyor.

WordPress’in 2.6 sürümüne ait türkçe dil dosyasını (wp-content/languages/tr_TR.mo) dosyasını WordPress MU içerisindeki wp-content/languages (languages klasörü ilk kurulumda gelmiyor, kendiniz yaratmalısınız) klasörü içerisine atarak yüzde 90 oranında bir Türkçeleştirme elde edebiliyorsunuz.

WordPress MU ile http://blog.siteminadi.com/xyz gibi bloglar kurabiliyorsunuz. Ancak subdomain için bir iki ayar yapmalısınız. Bunun için şu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Kurulum hakkında detaylı bilgi için de bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

“Kendi blogger’ınızı kurun!” için 5 yanıt

Gerçekten çok güzel bir açıklama olmuş. Sizinde yazınızda belirttiğiniz subdomain.site.com şeklinde blog yaratmak için yazmış olduğum makale çok fazla rağbet görmekte. Bu konuda yardıma ihtiyacı olan herkese, her şekilde yardım etmeye hazırım.

Selçuk ŞENOL, makale için teşekkürler 🙂

Bir Cevap Yazın