Kategoriler
PC World

Mobil yaşamda nereden nereye…

PC World Haziran 2008Mobil yaşayarak her yerden ve her zaman işimizi görmeyi başarabiliyorum. Sadece ben değil teknolojiyi kullanan herkesin aynı durumda olduğunu düşünüyorum ve böyle insanları da etrafımda görüyorum zaten.

Bundan 6-7 yıl önce mobil yaşam deyince akıllara ilk önce bir dizüstü bilgisayar geliyordu. “Bilgisayarımı yanımda taşırım, gittiğim her yerde işimi yaparım” diyorduk. İnternet ihtiyacını ise çevirmeli ağ ile gittiğimiz yerdeki telefon hattını kullanarak hallediyorduk. Yavaş yavaş yaygınlaşan kablosuz internet ise bu dertlere derman oldu. Kablo ile internete bağlanma ve çevir sesini unutma durumuna geldik. Şimdi birçok yerde kablosuz internet var ve dizüstü bilgisayar ile birkaç dakika içerisinde yüksek hızda internettesiniz.

Ancak son 1-2 yıldır bu durum da değişti. Artık alışveriş merkezlerinde, Starbucks’da, restoranlarda masaların üzerinde dizüstü bilgisayarların sayısı azalmaya başladı. Bu durum yerini kablosuz internete bağlanabilen cep telefonlarına bıraktı.

Cepte taşınabilen ve bir dizüstü bilgisayarın yaptığı herşeyi yapabilen bir alet varken neden 2-3 kiloluk aleti süreki yanımda taşıyayım ki… Artık birçok mağaza müşterilerine internet hizmetini ücretsiz sunuyor. Siz yemeğinizi yerken, eşiniz yeni elbiselerini denerken ya da arabanız iç dış yıkanırken cep telefonundaki FTP programını kullanarak ilgili dosyanın sunucuya düşüp düşmediğini çok rahat bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz.

Mobil yaşam önem kazanmaya başlayınca web siteleri de artık cep telefonları ile uyumlu olarak hazırlanıyor. Böylece site içeriğini cep telefonunda görüntülemek isteyen kullanıcılar hiçbir sorun yaşamamış oluyorlar.

Kendi blog sitenizi kurmak istediğinizde ilk akla gelen WordPress’tir. WordPress’i kullanarak da mobil yaşamınıza katkıda bulunabilirsiniz. Şöyle ki: sadece sizin bileceğiniz bir e-posta adresi oluşturuyorsunuz ve bu adresi WordPress’e tanımlıyorsunuz. Sonrasında bu e-posta adresinize başka herhangi bir adresten yayınlamak istediğiniz yazıyı, resmi gönderiyorsunuz. Tabii cep telefonunuzu kullanarak. Sonrasında yolladığınız yazı WordPress’e ekleniyor. Yine cep telefonunuzu kullanarak anında bu yazıyı blog’unuzda yayınlamaya başlayabiliyorsunuz.

Bu şekilde yaşamak birçok insana tuhaf gelebilir. Ancak aynı anda birkaç işi yapmazsam etrafımdaki insanlara yeteri kadar vakit ayıramıyorum. Cep telefonumu sadece konuşmak yerine tüm bu işlemlerim için kullanarak kendime daha çok vakit ayırabiliyorum.

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın