Kategoriler
Genel

“İlk Göz Ağrısı”

ilk göz ağrısıDün gece bir tiyatro oyunundaydım. Şu sıralar “Şarkı Söylemek Lazım” yarışma programında yarışmacı olarak yer alan Hazım Körmükçü’nün başrolde yer aldığı “İlk Göz Ağrısı” isimli oyun, uzun zamandır tiyatro oyunlarında gözükmeyen Hazım’ı tiyatro severlerle buluşturmuş.

Oyunun yönetmeni, yine aynı yarışma programındab birkaç hafta önce elenen Erhan Yazıcıoğlu. Oyun aslında bir komesi oyunu. Ancak komedi diyince akıllara Cem Yılmaz gelmesin hemen. Cem Yılmaz’ın oyunlarından karnınız ağrıyarak çıkarsınız. Gülmek yorucu olmuştur çünkü. Ancak İlk Göz Ağrısından bu şekilde çıkmayacaksınız. Osmanlı döneminde geçen eşler arasında anlaşmazlıklar sonrasında karı koca arasında geçen eski eşi özlem anlatılıyor oyunda. Osmanlı döneminde geçtiği için de kostümler ve dekor o zamanı yansıtıyor.

Kostüm ve dekor gerçekten tek kelime ile 10 numara. Oyunun yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu; “Osmanlı döneminde defile nasıl olurdu?”sorusunun yanıtını oyunda verir gibiydi.

Oyuncular: Bestem Türen, Hazım Körmükçü, Gül Akelli, Uğurtan Atakan, Burteçin Zoga, Gürol Güngör, Funda Postacı Kıpçak, Ümit İmer, Yonca İnal, Işıl Zeynep Tangör, Aslı Narcı, Selçuk Yüksel, Esra E.Karabaş, Güneş Han, Yeliz Tozan Uysal, Pınar Aygün, Esra Ede, Gökhan Eğilmezbaş, Doğan Altınel, Yalçın Avşar, Oğuzboy Vedat Şahin, Mevlüt Demiryay

Yönetmen: Erhan Yazıcıoğlu

Dekor: Nilgün Gürkan

Müzik: Hazım Körmükçü

Kostüm: Ayşen Aktengiz

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın