Kategoriler
Donanım

Gamepad klavye tartışmasına son nokta

Oyun oynarken bilgisayar kullananlarla oyun konsolunu tercih edenlerin en büyük tartışması klavye mi yoksa gamepad mi sorunu üzerine. Kimileri oyun gamepad ya da joystick ile oynanır derken kimisi de klavyeyi tek geçiyor. Bir araba yarışında klavye yerine direksiyon seti kullanmak ilk başlarda zor gelse de alıştıktan sonra klavyenin yanına bile yaklaşmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Microsoft’un oyun konsolu Xbox 360’ın kablosuz gamepad’lerine yeni bir özellik eklenmiş. Bu özellikle klavyeyi kullanmak isteyenler klavyeden gamepad’i joystcik ve trigger’lardan oyun oynayabilirler.

xbox 360 klavyeli gamepad

xbox 360 klavyeli gamepad

Sadece oyun oynamak için değil, Xbox çoklu oyun için kullanılan oyun ağı Live servisinde chat için de bu klavye kullanılabiliyor. Böylece Xbox Live üzerinde meydana gelen community’in çok daha hızlı artacağını düşünüyorum.

Henüz ülkemizde Xbox ya da Xbox 360 resmi olarak satılmadığı için birçok kullanıcı bu güzelliğin farkında değil. Olur da bir gün ülkemizde resmi olarak satışı söz konusu olursa birçok kullanıcısı olacağından adım gibi eminim.

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın