Kategoriler
Donanım

Binlerce kitap yanımda

UBIT tarafından üretilen ve elektronik mürekkep teknolojisine sahip e-book okuyucu bir devrim yaratıyor. Ortalama bir kitap boyutunda ve çok daha ince birgörüntüye sahip cihaz 800×600 piksel ekrana ve 4 seviyeli gri tonlamaya sahip. Beraberinde gelen 1 GB’lık SD hafıza karı içerisindeki kendi formatındaki belgeleri e-kağıt ekranında gösterebiliyor.

walkbook

Tek bir şarj ile yaklaşık 9 bin sayfa kitap okunabiliyor. Sayının bu kadar fazla olmasına sebep olan şey cihazın sadece sayfalar arası geçiş yaparken enerji harcamasından kaynaklanması. Haliyle cihaz üzerinde de bir açma kapama tuşu yer almıyor. Çünkü ekranda biryazı varken enerji kullanımı hiç yok. Yani ekranda bir yazı varken görüntü yıllarca ekran kalabiliyor.

Cihazın en büyük özelliklerinden birisi de müzik çalabilmesi. Yazıları okurken bir yandan MP3’lerinizi dinlemek keyifli olacaktır. Hafıza kartı içerisindeki Music klasörü içerisine MP3’leri yüklemek yeterli.

Cihazla birlikte bir yazılım geliyor. Bu yazılım sayesinde bilgisayarınızda bulunan bir yazıyı Walkbook’ta okumak için uygun formata (*.WOL) dönüştürebiliyorsunuz.

Ayrıca çok yakın bir zamanda internet üzerinde e-book’larda satın alınabilecek. Kullanıcılar WalkBook’larına içerik sağlamak için, http://www.walkbook.net/ adresinde satışa sunulacak binlerce kitaptan arzu ettiğini, basılı kitaplardan çok daha düşük fiyatlarla satın alıp, cihazlarına yükleyebilecekler.

WalkBook’un korsan yayıncılığın önüne geçmek için tasarlanan dahili sim kartı sayesinde, bir kitap yalnızca onu satın alan kullanıcının cihazında, çoğaltılması mümkün olmayan bir formatta görüntülenebiliyor. Böylece dijital ortamda satılan kitapların haksız yoldan çoğaltılmasının önüne geçilmiş olacak.

Ürünün basın bülteninden;

“Bilgi çağındaki modern insanın en büyük problerimden biri, ihtiyaç duyduğu bilginin her an elinin altında olamamasıydı. Taşınabilir bilgisayarlar, çok özellikli cep telefonları ve benzer cihazlar bu sorunu büyük ölçüde çözmüş görünse de; mevcut teknolojilerin çalışma hızları, toplu taşıma araçlarında ya da havayolu ulaşımında kullanımlarının kısıtlı olması ve insan sağlığına olumsuz etkileri, araştırmacıları yeni arayışlara sürükledi. Bu arayışlar sonunda ortaya çıkarılan elektronik okuma cihazları, dünyada, teknoloji mağazalarında ve online satış sitelerinde yerlerini almaya başladı. Henüz Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya marketleri dışındaki kullanıcıların tanışma fırsatı bulamadığı, elektronik mürekkep teknolojisi ile çalışan okuma cihazlarını; Avrupa marketindeki kullanıcılarla bir Türk firmasının girişimi tanıştıracak. Uğur Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin çalışmaları sonucunda, 17 Nisan’da www.walkbook.net adresinde satışa sunulacak olan okuma cihazı WalkBook, 2007 yılı içinde Avrupa ülkelerinde, ardından da Orta Doğu ülkelerinde insanların okuma ve bilgiye ulaşma alışkanlığını değiştirmeye başlayacak.”

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın