Kategoriler
BYTE

Bazen oldukça fazla abartıyoruz

Biz Türklerden bahsedeceğim bu ayki yazımda… Ancak bu sefer konu tabii ki Türklerin teknolojiyi keşfedince yaptıklarından bir kesit. Bir şeyi bulduk mu suyunu çıkarırız. Hele ki birisi bize herhangi bir sebepten ötürü mahkumsa, of anam of yandı ki ne yandı.

Her zaman gezindiğim sitelerden birinde bazı linklere rastladım. Web tarayıcının yeni sekmesinde açtım ve bu sitedeki işim bitince o sitelerde ilgilenecektim nasılsa. İlk açtığım site, otomatik olarak buton oluşturmaya yarıyordu. Web adresi www.buttonator.com. Siteyi ziyaret ettim. Gerçekten oldukça hoş hazırlanmış, iyi bir düşünceye sahip. Photoshop ya da Fireworks’ü açmadan hazır buton örneklerini kullanarak kendinize ait butonu birkaç dakika içerisinde hazırlayabiliyorsunuz.

Şimdi bu site, birisi tarafından düşünülmüş ve uygulanmış, bana göre oldukça başarılı bir site. Ayrıca da siteyi kullanmak için hiçbir bilgi istenmiyor sizden. Olduğu gibi sitenin tüm imkanlarından sonuna kadar faydalanabiliyorsunuz. İsterseniz “feedback” formunu kullanarak görüşleri site sahibine bildirebiliyorsunuz.

Bu durum gayet hoş başarılı bir durum. Normalde olması gereken de zaten bu.

Bir de daha sonra ziyaret etmem için açtığım bir site daha var: www.symmetrygame.com. Bir Türk tarafından geliştirilmiş simetri oyunuymuş. Ayıptır söylemesi bende simetri hastalığı var ve direkt olarak sitedeki oyunu merak ettim ve oyuna başlamadan önce kurallarını okudum. Nasıl oynanması gerektiği hakkında bilgi sahibi oldum. Oyunu oynamaya hazır olduğumda ise “Oyunu Başlat” dedim. İşte ne olduysa orada oldu. Karşıma üye girişi yapmalısınız gibisinden bir uyarı çıktı. Yani oyun hakkında tam anlamıyla bir bilgi sahibi olmadan neden üye olayım? Ayrıca üye olmam sana ne gibi bir fayda sağlayacak. Şunu diyebilirsin: “E-posta adresinizi yazın, yeniliklerden sizi haberdar edelim.” E-posta adresi toplamak için en eski ve en bilindik yöntem. Ama olsun bazıları yeni güncellemelerden ya da yeniliklerden haberdar etmeyi üşenmeden gerçekleştiriyor.

İnternet üzerinde de saatlerce oyun oynayan birisi de değilim. Kırk yılda bir canım çekecek, işten güçten fırsat bulacağım… Nerde… Sonuç ise bu şekilde.

Miniclip sitesi (www.miniclip.com) sahipleri enayi mi? Onlarda yüzlerce oyun var ve hiçbir şekilde üyelik istemiyorlar. Hatta istersem oyunları bilgisayarıma kaydetmeme bile izin veriyor.

Bence Türk girişimcinin biraz daha fazla bu konuda düşünmesi gerekiyor. Ama cinliği değil, nasıl buraya daha fazla adam çekerimi…

Yazar Selçuk Şenol

Web Developer,  Fanboy, GS http://bit.ly/sshakkimda

Bir Cevap Yazın